Jahanbakhsh bevestigt pogingen van Ajax en PSV: 'Had voor ze kunnen spelen'

Jahanbakhsh bevestigt pogingen van Ajax en PSV: 'Had voor ze kunnen spelen'

14-08-2021 11:44
147

Alireza Jahanbakhsh gaf donderdag zijn visitekaartje af in De Kuip met twee treffers tegen FC Luzern in de voorronde van de Conference League. Het had echter niet veel gescheeld of de 28-jarige Iraniër had nu niet voor Feyenoord, maar voor Ajax of PSV gespeeld.

"Ajax en PSV hebben zich gemeld in de tijd dat het er anders voor mij uitzag bij Brighton", vertelt Jahanbakhsh zaterdag in De Telegraaf. Hoewel de rechtsbuiten geen basisspeler was, stond de Engelse club toen echter nog niet open voor een transfer. "Ik had ook in het shirt van die clubs kunnen spelen, maar dat ligt nu achter me. Ik ben Feyenoorder en speel voor een geweldige club."

Jahanbakhsh stelt dat hij 'elke transferperiode goede aanbiedingen kreeg'. "Vanaf de eerste zomer, tot de laatste. Maar ze lieten me nooit gaan en zeiden altijd: Nee, we rekenen op hem, hij doet het heel goed en we willen dat hij blijft. En daarna gebeurde er niets. Aan het einde van vorig seizoen zei ik tegen Amir (vertrouwenspersoon en zaakwaarnemer, red.): Ze komen hun beloftes niet na."

Feyenoord bood deze zomer alsnog uitkomst. Toch valt het vertrek hem zwaar na drie moeizame seizoenen bij Brighton. "Ik vond het toch lastig, want ik heb het verder goed naar mijn zin gehad bij Brighton. Ik was gewend aan de stad, hield van de mensen daar en had een goede relatie met de stafleden en meeste clubmensen. Maar ik wil gewoon weer mijn waarde hebben op het veld. Die kans kreeg ik niet. En dus moest ik door. Ik heb absoluut geen spijt van Brighton. Maar ik wil nu weer genieten bij Feyenoord."