Barcelona bedankt Piqué in statement en heeft belangrijk Memphis-nieuws

Barcelona bedankt Piqué in statement en heeft belangrijk Memphis-nieuws

14-08-2021 11:55 Laatste update: 12:06
66

Het is FC Barcelona toch gelukt. Memphis Depay en Eric García kunnen zondagavond in actie komen tegen Real Sociedad. Dat melden de Catalanen in een verklaring. Door de financiële beperkingen was het een race tegen de klok om de Nederlandse aanvaller en de Spaanse verdediger op tijd in te schrijven voor de start van La Liga.

Volgens Barça mag Gerard Piqué bedankt worden. De routinier levert dusdanig veel salaris in dat er nu genoeg is bespaard. Zodoende kan coach Ronald Koeman over zijn aanwinsten beschikken. Ook Rey Manaj staat nu op de spelerslijst. Dat heeft alles te maken met de vele afwezigen voorin. Ansu Fati, Ousmane Dembélé en Sergio Agüero ontbreken door blessures. De Argentijn moet bovendien nog wél worden ingeschreven.

Voor Barcelona is het een financieel gevecht om de aanwinsten in te kunnen schrijven. Blaugrana is hard getroffen door de coronacrisis en gaat de salarislimiet van La Liga ver te buiten. Daardoor mag van elke vier euro die de club verdient er slechts één worden geherinvesteerd. Dankzij Piqué kunnen nu in ieder geval Memphis, García en Menaj hun Primera División-debuut maken tegen Real Sociedad.

Barça merkt op dat ook de transfers van Jean-Clair Todibo voor 8 miljoen euro naar OGC Nice, van Junior Firpo naar Leeds United voor 15 miljoen, van Trincão naar Wolverhampton Wanderers voor 6 miljoen, van Carles Aleñá naar Getafe voor 5 miljoen en van Konrad De la Fuente naar Olympique de Marseille voor 3,5 miljoen voor de nodige besparingen zorgden. Bovendien werd het contract van Matheus Fernandes ontbonden.