Schöne klaar om Ajax pijn te doen: 'Uiteindelijk staan ze toch weer met de schaal'

Schöne klaar om Ajax pijn te doen: 'Uiteindelijk staan ze toch weer met de schaal'

14-08-2021 14:31
45

Lasse Schöne staat zaterdagavond met NEC tegenover Ajax. De Deense middenvelder is niet bang om zijn oude club pijn te doen, mocht hij de mogelijkheid krijgen. Schöne verwacht echter wel dat Ajax aan het einde van het seizoen weer met de schaal staat.

"Ik ben nu speler van NEC, dus ik wil deze wedstrijd winnen", begint Schöne in gesprek met De Gelderlander. "Ajax haalt de verloren punten later in het seizoen toch wel weer in. Uiteindelijk pakken ze gewoon weer de schaal. Daar maak ik me niet zo druk om", vertelt de middenvelder met een knipoog.

Schöne kwam deze zomer transfervrij over van sc Heerenveen en begint aan zijn tweede periode in Nijmegen. Hij is blij met de steun van de NEC-fans. "Het is fijn dat er zo op mij gereageerd wordt. Ze zullen best wel wat van mij verwachten dit seizoen en dat mag ook. Termen als de grote man hou ik niet zo van, maar ik heb zeker een bepaalde naam en met mijn ervaring zal ik de jongens moeten helpen. Ik ben hier niet om uit te blazen."

De Deen neemt een belangrijke rol op zich in De Goffert. "Ik ben naar NEC gegaan omdat hier iets gaande is. De club wil doorpakken, is ambitieus. En als je dat uitspreekt, dan moet je het ook laten zien. Als het niet goed gaat, dan mogen we daar best op worden afgerekend door de supporters. Laat ze dan maar lekker naar mij schreeuwen, zodat de jonge gasten met rust worden gelaten."