LIVE-discussie: AZ en RKC beginnen sterk gewijzigd aan Eredivisie-seizoen

LIVE-discussie: AZ en RKC beginnen sterk gewijzigd aan Eredivisie-seizoen

14-08-2021 15:42
131

AZ begint zaterdagmiddag flink gewijzigd aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. Ook tegenstander RKC Waalwijk heeft een kleine metamorfose ondergaan.

Bij AZ kan trainer Pascal Jansen geen beroep meer doen op de vertrokken basisspelers Marco Bizot, Jonas Svensson, Calvin Stengs en Myron Boadu. Bovendien is Owen Wijndal nog niet fit genoeg. Teun Koopmeiners is nog niet vertrokken. De aanvoerder staat echter ook op de nominatie om een fraaie transfer te maken en begint tegen RKC op de bank. Dat geldt ook voor Fredrik Midtsjö, die pas net hersteld is van een kwetsuur.

De Alkmaarders treden daardoor met de nodige nieuwe gezichten aan bij de competitiestart. Hobie Verhulst verdedigt het doel, al is een nieuwe keeper onderweg met Peter Vindahl-Jensen. Thijs Oosting is de vervanger van Wijndal op linksback, terwijl het middenveld bestaat uit Tijjani Reijnders, Dani de Wit en Jordy Clasie. Voorin moeten Zakaria Aboukhlal, Albert Gudmundsson en Jesper Karlsson het verschil maken.

RKC treedt met vier debutanten aan. Doelman Joel Pereira, voormalig AZ'er Iliass Bel Hassani, Alexander Büttner en Michiel Kramer hebben een basisplaats gekregen van coach Joseph Oosting, die de opvolger is van Fred Grim. Bijzonder: zijn zoon staat dus in de basis bij de bezoekers.

Centraal achterin staan er wel twee vertrouwde gezichten bij RKC: Melle Meulensteen en Ahmed Touba speelden zich afgelopen seizoen in de kijker, maar zijn nog altijd actief in het Mandemakers Stadion. De aftrap is om 16.30 uur.

De opstellingen

RKC Waalwijk: Pereira; Gaari, Meulensteen, Touba, Lutonda; Azhil, Van der Venne, Büttner; Bel Hassani, Kramer, Bakari

AZ: Verhulst; Sagawara, Letschert, Martins Indi, Oosting; Reijnders, De Wit, Clasie; Aboukhlal, Gudmundsson, Karlsson