Piqué volop geprezen in Spanje, ook Koeman vol lof: 'Echte clubman'

Piqué volop geprezen in Spanje, ook Koeman vol lof: 'Echte clubman'

14-08-2021 15:55
63

Gerard Piqué krijgt veel lof voor zijn loonoffer, waardoor FC Barcelona er alsnog in is geslaagd om Memphis Depay en Eric García in te schrijven voor La Liga. De Catalanen spraken al hun dank uit richting de 34-jarige verdediger, maar ook coach Ronald Koeman en de media zijn lovend.

Barça dreigde het zondag even zonder Memphis te moeten stellen tegen Real Sociedad. Een bijzonder gebaar van Piqué voorkwam meer gezichtsverlies voor Blaugrana. Mundo Deportivo bestempelt de routinier als 'de man van de dag'. Diario Sport weet dat hij 'bijna gratis gaat spelen'. Spaanse media prijzen het leiderschap van Piqué, die als de sterkste persoonlijkheid en de echter leider van de kleedkamer wordt gezien. 

Sport haalt onder meer aan dat Piqué na de blamerende 8-2 nederlaag tegen Bayern München in de Champions League al aanbood om een stap terug te doen. Nu Barça in nood verkeert, komt hij weer met een 'voorbeeldig gebaar'. In ruil voor het inleveren van het leeuwendeel van zijn salaris is het contract van de mandekker met één jaar verlengd, tot medio 2025.

Ook Koeman prijst Piqué en de andere aanvoerders van zijn team. "De houding van Gerard, Sergi Roberto, Sergio Busquets en Jordi Alba is prijzenswaardig. Ze spelen hier al vele jaren en willen de club helpen om de financiële situatie te verbeteren. Het laat zien dat het echte clubmensen zijn."

Onder meer clublegende Carles Puyol laat ook van zich horen. Hij prijst zijn voormalige kompaan:

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie