Opsteker voor Van Bommel: VfL Wolfsburg wint eerste Bundesliga-duel

14-08-2021 17:25 Laatste update: 15-08-2021 10:01
34

De voorbereiding verliep dramatisch voor Mark van Bommel en VfL Wolfsburg, maar de start van de competitie is wél goed verlopen. Wolfsburg won op eigen veld met 1-0 van promovendus VfL Bochum.

VfL Wolfsburg - VfL Bochum 1-0
Wolfsburg verloor vrijwel alle oefenwedstrijden en tot overmaat van ramp dreigt uitschakeling in de DfB-Pokal omdat Van Bommel een keer te vaak gewisseld heeft. De druk stond er dus voor de start van de competitie al vol op bij de Nederlander.

Het verliep dan ook niet vlekkeloos voor Wolfsburg. De thuisploeg kreeg al snel een strafschop na een handsbal van Robert Tesche, die met rood werd weggestuurd. De gegeven strafschop werd echter gemist door Wout Weghorst. De spits kreeg na 22 minuten echter een nieuwe kans op een goal en schoot toen wel raak: 1-0.

Wolfsburg domineerde de wedstrijd, maar maakte de bevrijdende 2-0 maar niet. Bochum was echter tandenloos en kon geen pijn doen. In de slotfase kreeg de bezoekende ploeg dé kans op de gelijkmaker, maar Milos Pantovic miste. In de slotfase was het een kwestie van overleven voor Wolfsburg, dat de eerste drie punten van het seizoen pakt.

Union Berlin - Bayer Leverkusen 1-1
Bayer Leverkusen is in de eerste speelronde uitgegleden over Union Berlin. Het werd 1-1. Alle goals vielen voor de rust. Op aangeven van Max Kruse maakte Taiwo Awoniyi er al na zeven minuten 1-0 van. Die voorsprong stond niet lang op het scorebord: Moussa Diaby trok de stand na vijf minuten alweer gelijk.

Het lag in de tweede helft dicht bij elkaar. Namens Bayer Leverkusen miste Kerem Demirbay een grote kans op de voorsprong, terwijl ook Genki Haraguchi dicht bij een goal was. Het kon in de slotfase alle kanten op, maar gescoord werd er niet meer.

Stuttgart - Greuther Fürth 5-1
Stuttgart is vlammend van start gegaan in het nieuwe seizoen. Voor eigen publiek gaf de ploeg een galasahow weg tegen Greuther Furth, dat slechts favoriet was. Het werd 5-1. Stuttgart liep in een tijdsbestek van zes minuten weg bij Greuther Furth. Na een half uur scoorde Wataru Endo en ook Philipp Klement trof het doel.

De score werd in de tweede helft uitgebreid door Mark-Oliver Kempf (2x) en Hamadi Al Ghaddioui. Jamie Leweling maakte in de 93e minuut nog wel de 5-1, maar in één minuut tijd vier keer scoren bleek onmogelijk voor Greuther Furth.