Kramer bezorgt zwak AZ meteen de eerste nederlaag van het seizoen

14-08-2021 18:22
222

AZ is het nieuwe Eredivisie-seizoen begonnen met een nederlaag. Op eigen veld was RKC Waalwijk met 1-0 te sterk door een goal in de eerste helft van Michiel Kramer.

Aanvoerder Teun Koopmeiners begon verrassend genoeg op de bank bij AZ. Trainer Pascal Jansen wilde met elf spelers beginnen die 'met hun hoofd volledig bij AZ zijn'. Zomeraanwinst Vangelis Pavlidis begon op de bank, Albert Gudmundsson startte in de spits.

AZ leek zichzelf al snel in het zadel te helpen. Dani de Wit scoorde, maar zijn treffer werd achteraf afgekeurd vanwege buitenspel. Daarna volgde een fase waarin weinig gebeurde. Door de vele fouten bij zowel RKC als AZ zat er nauwelijks tempo in de wedstrijd. En het gemis van Calvin Stengs en Myron Boadu was voelbaar bij AZ. Grote kansen bleven dan ook uit.

Tot vlak voor rust. Michiel Kramer werd in de blessuretijd vrijgelaten en profiteerde optimaal van een strakke lange bal van Juriën Gaari. Hij verschalkte Hobie Verhulst: 1-0. AZ kwam in de tweede helft sterker voor de dag, maar Jansen ontkwam er niet aan om Koopmeiners in het veld te brengen. Ook Pavlidis moest de boel zien te redden. De Griekse spits kreeg meteen een grote kans op 1-1.

AZ had een fel overwicht (73% balbezit tegen 27%), maar deed daar weinig mee. De grootste kans op de gelijkmaker was van Dani de Wit, die uit een corner hard naast kopte. En dus begint AZ opnieuw slecht aan de competitie, net als vorig seizoen.