Haaland pakt uit bij Bundesliga-debuut Malen: twee goals én 'assisthattrick'

Haaland pakt uit bij Bundesliga-debuut Malen: twee goals én 'assisthattrick'

14-08-2021 20:24
26

Borussia Dortmund en Erling Braut Haaland zijn stormachtig aan het nieuwe Bundesliga-seizoen begonnen. Eintracht Frankfurt, vorig seizoen nog de nummer vijf van Duitsland, kreeg er met 5-2 van langs in Dortmund en de Noorse Golden Boy tekende voor twee goals én drie assists: Donyell Malen mocht in de slotfase zijn competitiedebuut maken.

Dat Haaland er zin in had, werd voor rust al duidelijk: de Dortmund-vedette was bij alle goals van zijn team betrokken. Hij bereidde de 1-0 van Marco Reus voor, bracht na de 1-1 – eigen goal van oude Fortuna Sittard-bekende Felix Passlack – Thorgan Hazard in stelling en nam zelf de derde Dortmund-treffer voor zijn rekening.

Frankfurt kon nog van geluk spreken dat er twee treffers van Dortmund af werden gekeurd, maar na rust was er geen houden meer aan. Haaland maakte zijn 'hattrick' vol door de 4-1 van Giovanni Reyna voor te bereiden en tekende twintig minuten voor tijd nog voor de 5-1. Kort daarna viel Malen in voor Hazard, maar gescoord werd er alleen nog door de gasten: Haalands landgenoot Jens Petter Hauge bepaalde de einduitslag op 5-2.

Dortmund moet nu alleen VfB Stuttgart voor laten gaan in de Bundesliga: Die Schwaben wonnen eerder op de zaterdag van promovendus Greuther Fürth, met 5-1. Regerend landskampioen Bayern München liet vrijdag al punten liggen.