Veerkrachtig Fortuna verslaat Twente: bij Feyenoord opgepikte debutant matchwinner

14-08-2021 21:58 Laatste update: 22:02
92

Het flink gerenoveerde FC Twente is het Eredivisie-seizoen begonnen met een nederlaag in Limburg. Ricky van Wolfswinkel zette zijn nieuwe club nog op het goede spoor, maar Fortuna Sittard wist een 0-1 achterstand om te buigen in een 2-1 overwinning.

Twente liet spelers als Michal Sadílek, Michel Vlap en Manfred Ugalde nog op de bank zitten, maar begon met vijf nieuwkomers in de basis. Eén van hen kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd en opende na een half uur ook de score: Fortuna kreeg de bal niet uit het eigen doelgebied en Van Wolfswinkel schoot de 0-1 voorbij Yanick van Osch. Fortuna kon er in de eerste helft alleen een kans voor Samy Baghdadi tegenoverstellen, maar Lars Unnerstall hield Twente op de been.

In de tweede helft gebeurde aanvankelijk weinig, maar Fortuna bewees dat het over veerkracht beschikt. Mats Seuntjens slaagde er na een uur wél in om Unnerstall te passeren: omdat de VAR na enig beraad geen onregelmatigheden vast kon stellen, was de 1-1 een feit. Twente-trainer Ron Jans bracht zijn zomerse versterkingen binnen de lijnen en de gasten gingen op jacht naar een nieuwe voorsprong.

Fortuna putte echter moed uit de gelijkmaker en kwam tien minuten voor tijd zelfs op voorsprong: de bij de Feyenoord-jeugd opgepikte Toshio Lake dook op voor Unnerstall, passeerde de doelman in de verre hoek en bekroonde zijn Eredivisie-debuut met de 2-1. De gasten hadden – inclusief de negen (!) minuten durende extra tijd – nog voldoende gelegenheid voor een slotoffensief en Fortuna moest zijn voorsprong tot het laatste fluitsignaal met hand en tand verdedigen. Daar slaagde de ploeg van Sjors Ultee in, waardoor het vlak voor 22.00 uur feest werd in het volgepakte stadion.