Ultee kan geluk niet op: 'Speler zonder naam op shirt, die wordt matchwinner'

Ultee kan geluk niet op: 'Speler zonder naam op shirt, die wordt matchwinner'

15-08-2021 07:28 Laatste update: 07:28
37

Sjors Ultee is in zijn nopjes met de 2-1 overwinning van Fortuna Sittard op FC Twente. De trainer werkte in de voorbereiding met een zeer smalle selectie, maar heeft met Toshio Lake een goede troef in handen.

De Fortuna-trainer gaat na het laatste fluitsignaal in op de situatie van zijn club. "De ene club haalt twaalf spelers binnen, en wij hebben een speler zonder naam op zijn shirt. En die wordt de matchwinner (Lake, red.)", lacht Ultee voor de camera van ESPN na de 2-1 overwinning op Twente."Wij hebben een kleine groep, met een aantal coronagevallen erbij. Een week of drie geleden was het: wie kan er nog meedoen? Het klinkt als een grap, maar het was echt zo."

Het resulteerde in een basisplaats voor Lake, die overkwam van Feyenoord. "Je wil op de training graag elf tegen elf spelen. De trainer van onze O21 zei al: ik ken hem niet echt, maar probeer het eens. Dan ga je aan de slag samen. In het begin moest hij heel erg wennen, ik moest heel veel tegen hem schreeuwen. Toen zei hij: trainer, het is goed dat je tegen me schreeuwt. Het tempo is veel hoger. Hij kon geen actie maken en dan uitrusten, want hij moest achter zijn back aan."