Van Bronckhorst moet Oranje-droom voorlopig laten varen: 'Wie wil dat niet?'

Van Bronckhorst moet Oranje-droom voorlopig laten varen: 'Wie wil dat niet?'

15-08-2021 11:07
52

Giovanni van Bronckhorst had graag het Nederlands elftal onder zijn hoede genomen, maar de keuze van de KNVB is uiteindelijk op Louis van Gaal gevallen. Daar kan de kampioenstrainer van Feyenoord echter mee leven.

Van Bronckhorst schoof na de EK-uitschakeling van het Nederlands elftal aan bij de NOS. Daar liet hij weten dat hij graag Frank de Boer op zou volgen. Dat zal voorlopig echter niet gaan gebeuren. "Het is voor mij een droom om het Nederlands elftal te kunnen trainen, voor welke trainer niet? Of het dan een keer uitkomt, dat weet ik niet", vertelt Gio zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie op ESPN. Van Gaal heeft namelijk de opdracht gekregen om het Nederlands elftal naar het WK van 2022 te leiden. Van Bronckhorst begrijpt dat wel. "Ik heb hem als speler een aantal keer meegemaakt, hij is een toptrainer."

Na 2022 wordt Van Gaal mogelijk opgevolgd door Henk Fraser: de Sparta-trainer gaat Van Gaal bijstaan en kan zich bewijzen als kandidaat-opvolger. "Of ik ook zo'n rol in zou willen vullen? Weet ik niet. Ik was de laatste jaren wel hoofdcoach, dat is heel anders dan wanneer je weer een stap terugdoet. En het is heel moeilijk om het als assistent twee jaar later over te nemen. We hebben ook gezien dat het niet kan werken", doelt hij op de constructie met Guus Hiddink en Danny Blind, waar de KNVB na het WK van 2014 voor koos. "Of ik dat in principe niet had gedaan? Nee, ik denk het niet."