Triest nieuws uit Duitsland: 'Der Bomber' Gerd Müller (75) overleden

Triest nieuws uit Duitsland: 'Der Bomber' Gerd Müller (75) overleden

15-08-2021 13:39 Laatste update: 14:01
111

Triest nieuws uit Duitsland: Gerd Müller, een van de beste spitsen aller tijden, is op 75-jarige leeftijd overleden. Dat maken verschillende Duitse media zondag bekend.

Müller, een Bayern München-legende, wordt geprezen door Herbert Hainer, de president van de club. "Vandaag is een trieste dag voor Bayern en al zijn fans. Gerd Müller was de beste spits aller tijden, en een geweldige persoon. We zijn in diepe rouw en leven mee met zijn vrouw Uschi en zijn familie."

Ook Oliver Kahn is aangeslagen. "Het nieuws heeft veel indruk op ons gemaakt. Gerd is een van de absolute Bayern-legendes en zijn prestaties zijn tot op deze dag en voor altijd onderdeel van de Bayern-historie." Müller voerde sinds een aantal jaren een strijd tegen Alzheimer.

De statistieken van Müller bij Bayern zijn indrukwekkend. Der Bomber kwam tot 566 goals in 607 wedstrijden voor de club. Ook voor het nationale elftal van Duitsland pikte hij zijn doelpunten mee. Zo maakte Müller in de WK-finale van 1974, tegen Nederland, de beslissende 2-1. In 1972 pakte hij met Duitsland de EK-titel.