Afellay verrast met transfertip voor Feyenoord: 'Lief telefoontje naar Amsterdam'

Afellay verrast met transfertip voor Feyenoord: 'Lief telefoontje naar Amsterdam'

15-08-2021 15:25
119

Ibrahim Afellay komt met een opvallende transfersuggestie voor Feyenoord: de Rotterdamse club zou volgens de NOS-analist een 'heel lief telefoontje' moeten plegen voor Ajax-spits Danilo Pereira.

Afellay is te spreken over het nieuwe Feyenoord, dat groeit onder de vleugels van trainer Arne Slot. Tegelijkertijd plaatst de 53-voudig international een kanttekening. "Er zal echt nog wel wat kwaliteit bij moeten komen, met name in de spits", zegt Afellay.

"De situatie van Feyenoord is natuurlijk duidelijk: het geld ligt daar niet voor het oprapen, dus ze zullen creatief moeten zijn." Vervolgens komt Afellay met zijn suggestie. "Als ik bij Feyenoord zou werken, zou ik een heel lief telefoontje plegen naar Amsterdam om Danilo te huren."

Afellay ziet alleen maar positieve kanten. "Het is een win-win-situatie: Danilo is voor Feyenoord een heel interessante speler en voor Ajax is het belangrijk dat hij zijn marktwaarde behoudt. Hij is zeker een toevoeging voor het spel van Feyenoord."

Feyenoord en Ajax deden onlangs zaken bij de transfer van Steven Berghuis, maar het is de vraag of een nieuwe deal tussen de twee topclubs kans van slagen heeft. Afellay ziet geen probleem "Als je beleid moet gaan maken op een stel gekken, is het einde zoek", verwijst hij naar de bedreigingen aan het adres van Berghuis.