Wereldgoal van Maher en Griekse debuuttreffer: FC Utrecht rolt Sparta op

15-08-2021 16:24
49

FC Utrecht is het nieuwe Eredivisie-seizoen uitstekend begonnen. De Domstedelingen waren in de eigen Galgenwaard veel te sterk voor Sparta, dat met een 4-0 nederlaag terug naar Rotterdam werd gestuurd.

Binnen de honderd seconden lag de bal al in het net achter Maduka Okoye, de doelman van Sparta. Die was namelijk volslagen kansloos op een vrije trap van Adam Maher. De spelmaker van Utrecht kegelde de bal vanaf een meter of twintig in de winkelhaak en zorgde daarmee voor de ideale start voor de thuisploeg, die daarna kans op kans stapelde. Gyrano Kerk had het vizier echter niet op scherp staan.

Adrian Dalmau had dat wel. De Spaanse spits werd diep gestuurd en rondde oog in oog met Okoye bekwaam af, maar na bestudering van de beelden bleek dat hij net buitenspel stond. Sparta haalde derhalve met alle geluk van de wereld de rust en was in de tweede helft van plan om er meer een wedstrijd van te maken. Dat lukte ook wel, want de formatie van trainer Henk Fraser was vaker op de vijandelijke helft te vinden.

Gevaarlijke situaties wisten ze echter amper te creëren en toen Mark van der Maarel na ruim een uur spelen de 2-0 inkopte, was het pleit wel beslecht. De Domstedelingen speelden de wedstrijd rustig uit en kwamen via Anastasios Douvikas zelfs nog aan een derde doelpunt. De Griek, die zijn eerste minuten in het Utrechtse shirt maakte, stond zelf aan de basis van het doelpunt en rondde uiteindelijk een voorzet van Sylian Mokono af.

Diep in blessuretijd strooide Utrecht nog wat extra zout in de Spartaanse wond. Simon Gustafson benutte een penalty en bepaalde daarmee de eindstand op 4-0. Met de overtuigende zege op zak kan René Hake zijn ploeg nu gaan voorbereiden op de uitwedstrijd bij FC Groningen van komend weekend. Fraser zal wat recht moeten zetten om in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo van volgende week weer een representatief elftal op te kunnen stellen.