Ajax-reserves komen daags na zege op NEC in actie en kloppen Heracles

15-08-2021 16:40
79

Ajax heeft een ingelaste oefenwedstrijd met 2-0 van Heracles Almelo gewonnen. De bankzitters van het eerste elftal, die volgens trainer Erik ten Had wedstrijdritme op moesten doen, wonnen dankzij goals van Zakaria Labyad en Danilo.

De Braziliaanse spits trof als eerste doel. Hij stond helemaal vrij en knikte een afgemeten voorzet van Ar'Jany Martha tegen de touwen. Danilo was sowieso bedrijvig en kreeg nog veel meer kansen op een doelpunt, maar was niet scherp genoeg. Ondertussen had ook Nikolai Laursen tot scoren moeten komen. De Deen van Heracles schoot van dichtbij hard tegen de paal.

Het treffen tussen de reserves van de twee Eredivisionisten stond sowieso in het teken van veel gemiste kansen. Toen Zakaria Labyad na ruim een half uur aanlegde had het al 5-2 kunnen staan, maar de nummer tien van de Ajacieden zorgde met zijn rake trap vanaf de rand van het strafschopgebied pas voor de 2-0.

In de tweede helft was hetzelfde spelbeeld te zien en was het voornamelijk Heracles dat de mogelijkheden op de aansluitingstreffer kreeg. Die waren echter niet besteed aan Mohamed Amissi en Elias Sierra, die beiden meerdere keren op doelman Remko Pasveer stuitten. Ajax zette daar bar weinig tegenover en dus vielen er na rust geen goals meer.

Opstelling Ajax: Pasveer; Ekkelenkamp, Magallán, Rensch, Baas; Jensen, Labyad, Taylor; Neres, Danilo, Martha.