Atlético is hersteld van nederlaag bij Feyenoord en wint in het hoge noorden

15-08-2021 19:36
9

Atlético Madrid is het nieuwe seizoen in La Liga begonnen met een knappe zege bij Celta de Vigo. De regerend landskampioen had het zwaar in het hoge Spaanse noorden, maar won wel met 1-2.

Een week geleden ging Atlético nog onderuit in De Kuip tegen een ontketend Feyenoord, maar bij Celta de Vigo verliep de wedstrijd meer in Madrileens voordeel. Na 23 minuten knalde Ángel Correa de formatie van trainer Diego Simeone namelijk op voorsprong en de Argentijn maakte er na de gelijkmaker vanaf de stip van Iago Aspas in minuut 59 ook weer meteen 1-2 van.

Die voorsprong wist Atléti over de streep te trekken, ondanks elf minuten extra tijd en drie rode kaarten. Hugo Mallo van Celta en Mario Hermoso van de kampioen moesten vertrekken na een onderling akkefietje en in minuut honderd (!) kreeg Óscar Ortega, een staflid van Simeone, ook de rode kaart voorgehouden. Het veranderde allemaal niets meer aan de uitslag.