Van der Vaart over veelbesproken Hyballa: 'Rode tepel, maken wij ons niet druk om'

Van der Vaart over veelbesproken Hyballa: 'Rode tepel, maken wij ons niet druk om'

15-08-2021 23:35
48

Rafael van der Vaart werd onlangs aangesteld bij het Deense Esbjerg fB, waar de spanningen tussen trainer Peter Hyballa en de spelersgroep flink op waren gelopen. Hyballa stapte kort na de entree van Van der Vaart op, maar de Studio Voetbal-analist neemt het op voor de Nederlands-Duitse trainer.

De twee hadden na een gesprek geconcludeerd dat het wel over was bij Esbjerg, liet de oud-trainer van NEC en NAC Breda al weten. Van der Vaart wijt dat aan de Deense mentaliteit en niet aan Hyballa. "Geweldige trainer. Alleen: zijn aanpak klopte niet in Denemarken", laat hij weten bij Studio Voetbal. De trainer liet tegen één van zijn spelers weten dat hij grotere borsten had dan zijn vrouw. "Dat is mij honderd keer gezegd...", aldus Van der Vaart. "Dat zegt Estavana (Polman, zijn partner, red.) nog steeds. Lekker boeien, dat maakt toch niet uit?"

Van der Vaart heeft nog altijd een zwak voor Hyballa, ondanks alle kritiek vanuit de spelersgroep. "We kennen hem allemaal, hij is fanatiek, hij is hard, absoluut. Dat kan wel eens niet matchen met de Deense mentaliteit, maar wat gezegd werd: hij heeft een keer iemand geslagen. Hé, kom eens op! Ja, die had toen een rode tepel... Daar maken wij ons niet druk om, maar zij hadden daar problemen mee."

De trainerskwaliteiten van Hyballa zijn wat Van der Vaart betreft onbesproken. "De spelers die met hem getraind hebben, zeggen allemaal: trainingen, waanzinnig."