Schmidt vol lof over onverwachte hoofdrolspeler bij PSV: 'Hij verdient deze kans'

Schmidt vol lof over onverwachte hoofdrolspeler bij PSV: 'Hij verdient deze kans'

Gepubliceerd: maandag 16 augustus 2021 om 07:15ma 16-08-2021 om 07:15

PSV-trainer Roger Schmidt verraste zaterdagavond door zijn hele elftal om te gooien voor de seizoenstart tegen Heracles Almelo. Eén van de nieuwe namen was Armindo Bruma, die met zijn openingsgoal de 0-2 zege inleidde.

Schmidt spaarde een groot aantal spelers met oog op de cruciale heenwedstrijd tegen Benfica in de play-offs van de Champions League. "Ik ben overtuigd van de kwaliteiten van de vervangers. Dit was ook een duidelijk signaal dat we in combinatie met voetbal in de Champions League of Europa League een heel brede selectie nodig hebben", laat hij weten in De Telegraaf.

Bruma greep zijn kans in Almelo, zag de trainer van PSV. De Portugese aanvaller leek eerder deze zomer nog op weg naar Besiktas. Schmidt: "Bruma is tijdens trainingen zeer gemotiveerd. Hij stelt zich uiterst positief op en maakt een tevreden indruk. Hij verdiende deze kans. Zolang hij tot de selectie van PSV hoort, zal ik gebruik van hem maken. Hij doet het goed, scoorde tegen Midtjylland en nu weer. Ik ben blij voor hem."

PSV-uitblinker Noni Madueke, de maker van de 0-2, was niet verbaasd dat Bruma de openingstreffer voor zijn rekening nam. "Ik train elke dag met hem en weet hoe goed hij is. Bruma is een speler die een wedstrijd kan beslissen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Stelling: Bruma moet vaker de kans krijgen bij PSV

Eens
63%
Oneens
37%
(1207 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws