Update: Nederlands Stuttgart-talent Sankoh (17) wacht 'lange reis' na operaties

Update: Nederlands Stuttgart-talent Sankoh (17) wacht 'lange reis' na operaties

16-08-2021 09:58 Laatste update: 16-08-2021 09:58
24

De eerste Bundesliga-wedstrijd van het seizoen is voor Mohamed Sankoh (17) uitgelopen op een drama. De Nederlandse spits van VfB Stuttgart raakte na vier minuten zwaar geblesseerd. BILD spreekt van een 'horrorcrash'.

Sankoh viel na 65 minuten in tegen Greuther Fürth (5-0 zege), kwam kort daarna in botsing met de keeper Sascha Burchert, schreeuwde het uit van de pijn en werd na een minutenlange blessurebehandeling per brancard van het veld gedragen. Onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat Sankoh een zware knieblessure heeft opgelopen, waardoor de talentvolle spits uit Rijswijk zes tot negen maanden moet toekijken.

"De blessure is zo ernstig als het leek", bevestigt sportief directeur Sven Mislintat op de website van Stuttgart. "Dit is een zeer ernstige knieblessure en een zware klap voor ons allemaal, vooral voor Mohamed zelf natuurlijk. Mo heeft een geweldige voorbereiding gedraaid en was op de goede weg. Nu heeft hij een moeilijke tijd voor de boeg, waarin we hem hoe dan ook zo goed mogelijk zullen steunen. Gelukkig is hij mentaal sterk.

Sankoh had een sterke voorbereiding achter de rug bij het tweede team van Stuttgart. Vorige week was hij één van de doelpuntenmakers voor de hoofdmacht van trainer Pellegrino Matarazzo in de bekerwedstrijd tegen Dynamo Berlin (6-0). De zesvoudig jeugdinternational van Oranje speelde eerder voor Sparta en Stoke City en maakte vorig seizoen al zijn Bundesliga-debuut voor Stuttgart.

Update: Mohamed Sankoh, het Nederlandse talent (17) van VfB Stuttgart, staat door zijn zware knieblessure negen tot twaalf maanden buitenspel. Dat maakt de Bundesliga-club dinsdag bekend. Na de eerste operatie van vorige week, moet Sankoh mogelijk voor een tweede keer onder het mes om de knie te reconstrueren. "Alles is goed verlopen, maar het wordt een lange reis om terug te keren", aldus sportief directeur Sven Mislintat.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s