Koeman gooit het over andere boeg na Messi-exit: 'Beste Barça van laatste jaren'

Koeman gooit het over andere boeg na Messi-exit: 'Beste Barça van laatste jaren'

16-08-2021 10:56
21

Ronald Koeman was een gelukkig man na de eerste Primera División-speelronde van het seizoen. De trainer van Barcelona moest het sinds kort stellen zonder Lionel Messi, maar zag zijn ploeg toch indruk maken tegen Real Sociedad: de nummer vijf van het vorige seizoen werd in Camp Nou met 4-2 verslagen.

Koeman moest na het gedwongen vertrek van Messi zijn tactiek bijstellen. Barça kon tegen Real Sociedad niet terugvallen op de invallen van de Argentijn, maar moest het hebben van zijn collectieve kracht. "In dat opzicht heb ik het beste Barcelona van de voorbije jaren gezien", werd Koeman na afloop geciteerd door La Vanguardia. "We hebben een hoop werk verzet als we niet aan de bal waren. We weten dat we aan de bal erg sterk zijn, maar bij balverlies hebben we goed druk gezet met zijn allen. Dat is de kant die we op moeten."

Ondanks deze inzichten had Koeman graag nog de beschikking gehad over Messi. "We zijn sterk als collectief, maar we hebben nu geen speler die in zijn eentje wedstrijden beslist. Al hebben we alsnog genoeg kansen gecreëerd en vier keer gescoord, dat is uitstekend."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie