AZ heeft transfernieuws en haalt beoogde Bizot-opvolger uit Denemarken

AZ heeft transfernieuws en haalt beoogde Bizot-opvolger uit Denemarken

16-08-2021 11:10 Laatste update: 11:19
41

AZ heeft een nieuwe keeper binnen. De Deen Peter Vindahl Jensen komt over van FC Nordsjaelland en moet Marco Bizot op gaan volgen in Alkmaar.

AZ heeft het nieuws maandag bevestigd via de clubkanalen. De 23-jarige Vindahl Jensen brak vorig seizoen door bij Norsjaelland en was aan zijn laatste contractjaar begonnen. Hoeveel AZ betaald heeft om hem los te weken, laten de Alkmaarders in het midden. De nieuwe drager van rugnummer 1 heeft voor vier jaar getekend en moet gaan concurreren met Hobie Verhulst, die zaterdag tijdens het verloren duel met RKC Waalwijk onder de lat stond.

Het heeft er echter alle schijn van dat Vindahl Jensen de nieuwe eerste keeper moet worden. "Peter heeft op het hoogste niveau in Denemarken bewezen een betrouwbare en stabiele doelman te zijn. Hij past in de speelstijl van AZ en is een allround goede keeper, waarbij vooral de reflexen en uitstekende meevoetballende kwaliteiten opvallen", laat directeur voetbalzaken Max Huiberts weten. "Peter kan in het eerste team direct van waarde zijn en kan zich de komende jaren bovendien nog volop ontwikkelen."

AZ haalde eerder deze zomer Sam Beukema, Vangelis Pavlidis en Aslak Fonn Witry naar Alkmaar, terwijl huurling Bruno Martins Indi definitief overkwam van Stoke City. Daar stond echter het vertrek van steunpilaren Bizot (Stade Brest), Jonas Svensson (Adana Demirspor), Calvin Stengs (OGC Nice) en Myron Boadu (AS Monaco) tegenover. Bovendien is het nog niet zeker of Owen Wijndal en Teun Koopmeiners na 1 september nog in het AFAS Stadion spelen.