'Talentvolle aanvaller van PSG (18) weigert aanbieding en kiest voor Feyenoord'

'Talentvolle aanvaller van PSG (18) weigert aanbieding en kiest voor Feyenoord'

16-08-2021 14:47
105

Alles wijst erop dat Feyenoord zich gaat versterken met een talentvolle aanvaller uit Frankrijk. Nesta Zahui (18) heeft een aanbieding van Paris Saint-Germain afgeslagen en is op weg naar Rotterdam, meldt L'Équipe.

PSG heeft de laatste maanden geprobeerd Zahui vast te leggen, maar de gesprekken zijn op niets uitgelopen: de jonge aanvaller geeft de voorkeur aan Feyenoord. In De Kuip ligt een tweejarig contract klaar, waarbij het laatste seizoen optioneel is. Het is de bedoeling dat Zahui 'geleidelijk' gaat aansluiten bij de hoofdmacht van trainer Arne Slot.

Feyenoord maakt volgens L'Équipe een opleidingsvergoeding over naar PSG én staat een doorverkooppercentage toe, waardoor de Franse grootmacht in de toekomst mogelijk niet met lege handen achterblijft.

Zahui is een Fransman met Ivoriaanse roots, die deze zomer al op proef was bij Feyenoord. De aanvaller, die op de vleugels en in de spits uit de voeten kan, maakte een goede indruk op beloftentrainer Sipke Hulshoff. Zahui speelde eerder voor amateurclubs als Entente SSG en FC Franconville en maakte minuten voor PSG O17 en PSG O19.