Jong Ajax en Jong PSV verliezen wedstrijd in absolute slotfase

16-08-2021 21:56 Laatste update: 17-08-2021 00:01
70

Jong Ajax wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen De ploeg van John Heitinga ging thuis in de slotfase onderuit tegen FC Dordrecht: 1-2. Ook Ruud van Nistelrooy gleed met Jong PSV uit in extremis.

Jong Ajax - FC Dordrecht 1-2
Jong Ajax werd in de eerste helft in de wedstrijd gehouden door de uitstekend keepende Jay Gorter, die zijn ploeg meerdere keren behoedde voor een achterstand. Beide ploegen kregen kansen om te scoren, maar het was Jong Ajax dat na een half uur de trekker overhaalde. Na een strak uitgevoerde aanval eindigde de bal voor de voeten van Max de Waal: 1-0.

Jong Ajax was ook in de tweede helft beter, al creërde het minder dan in de eerste helft. Dordrecht kroop meer uit zijn schulp en werd ook gevaarlijker. De gelijkmaker bleef echter uit, tot zes minuten voor tijd. Gorter had geen antwoord op de inzet van Nikolas Agrafiotis. Het leek bij 1-1 te blijven, maar in de negentigste minuut trof Agrafiotis opnieuw doel: 1-2.

Jong PSV - FC Den Bosch 0-1
Op De Herdgang viel aanvankelijk weinig te beleven. Zowel Jong PSV als Den Bosch kon slechts sporadisch gevaarlijk worden, maar grote kansen bleven uit. Na wat kansjes in de beginfase van de tweede helft, kwam de wedstrijd wat meer los in de slotfase.

Den Bosch had een kwartier de tijd om in een man-meer-situatie een goal te forceren nadat Nigel Thomas twee keer geel had gekregen en dus moest vertrekken. Met nog één minuut op de klok wist Den Bosch via Jizz Hornkamp alsnog de zege binnen te slepen.