Gullit prijst Feyenoord en PSV: 'Wat dat betreft, toont Ajax zich nogal hardleers'

Gullit prijst Feyenoord en PSV: 'Wat dat betreft, toont Ajax zich nogal hardleers'

17-08-2021 09:29
201

Ruud Gullit is onder de indruk van Feyenoord en PSV. De Rotterdamse en Eindhovense topclub zijn voor hem 'de verrassing van dit prille seizoen'. Gullit is kritischer over Ajax.

'Leuk om te zien en ze spelen beter voetbal dan vorig jaar: energieker, directer, goede combinaties en met veel werklust', begint Gullit over Feyenoord en PSV in zijn column voor De Telegraaf.

'Het is te vroeg om beide clubs als revelatie te beschouwen. Je moet ook de tegenstanders in ogenschouw nemen. Toch zit je met een heel ander gevoel naar Feyenoord en PSV te kijken. Dat is al een hele verbetering, want na Feyenoords eerste wedstrijd tegen FC Drita dacht ik: ooh, het wordt toch niet weer zo'n jaar?'

Ajax kreeg in de strijd om de Johan Cruijff Schaal (0-4) een wake-up call van PSV, zag Gullit. 'Tegen PSV kan je niet zomaar met z'n allen naar voren rennen. Internationaal teken je je doodvonnis, want in de omschakeling word je zo met een of twee counters geslacht.'

'Wat dat betreft, toont Ajax zich nogal hardleers. Afgelopen seizoenen is het op die manier misgegaan in de Champions League en Europa League. Toch zag ik Daley Blind vorige week in de tweede minuut tegen PSV alweer op linksbuiten staan. Dan vraag je misschien niet om problemen tegen NEC, maar tegen een ploeg van niveau krijg je ze om je oren', waarschuwt Gullit.