LIVE: AZ onderuit in Schotland, PSV kan het volgende week rechttrekken (gesloten)

LIVE: AZ onderuit in Schotland, PSV kan het volgende week rechttrekken (gesloten)

18-08-2021 22:54 Laatste update: 22:49
688

PSV en AZ zijn sowieso tot december actief in Europa, maar in welk toernooi gaan de Eindhovenaren en Alkmaarders uitkomen? VoetbalPrimeur doet live verslag van Celtic-AZ en Benfica-PSV, in de laatste voorrondes van de Europa League en de Champions League.

AZ bijt om 20.45 uur Nederlandse tijd het spits af op Celtic Park. De ploeg van Pascal Jansen begint aan zijn eerste Europese wedstrijd van het seizoen en heeft alleen tegen RKC Waalwijk (1-0 nederlaag) om het echie gespeeld. Celtic daarentegen moest al vroeg begonnen: het moest na verlengingen tegen FC Midtjylland zijn Champions League-droom laten varen en rekende in de derde Europa League-voorrondes af met Jablonec. De winnaar van het tweeluik Celtic-AZ mag zich in de Europa League-poulefase melden, de verliezer gaat naar de Conference League.

PSV en Benfica trappen een kwartiertje later af. Beide clubs zijn in the winning mood en hebben al hun officiële wedstrijden tot nu toe gewonnen. PSV maakte in de Champions League-voorrondes grote indruk tegen Galatasaray en FC Midtjylland, pakte met groot machtsvertoon de Johan Cruijff Schaal en won zijn eerste competitiewedstrijd tegen Heracles Almelo zakelijk met 0-2. Benfica rekende in de vorige Champions League-voorrondes af met Spartak Moskou en won in eigen land van Moreirense en Arouca. De penningmeester van de winnende club mag na dit tweeluik op tafel dansen, de verliezer moet het doen met de Europa League.