Chacón keert half jaar na Colombiaans avontuur terug in de KKD

Chacón keert half jaar na Colombiaans avontuur terug in de KKD

17-08-2021 12:40 Laatste update: 12:49
23

Excelsior heeft zich versterkt met Michael Chacón. De middenvelder is na een half jaar na zijn avontuur in Colombia bij Atlético Nacional terug op de Nederlandse velden. Excelsior heeft hem voor twee jaar vastgelegd.

Het droomavontuur van Chacón was van korte duur. Hij maakte afgelopen januari de overstap naar Atlético, maar speelde daar slechts een half jaar. "We waren al een tijdje nadrukkelijk op zoek naar spelers met ervaring. Eerder is dat al gelukt met Sven Nieuwpoort en nu dus ook met Michael Chacón", zegt technisch directeur Nick Kersten op de clubsite.

Wedden

Meer odds

"Hij is een middenvelder die in zijn loopbaan al meer dan 150 wedstrijden heeft gespeeld en onder meer de nodige Eredivisie-ervaring heeft", zegt Kersten. "Daarom zijn wij blij dat we Michael per direct aan onze selectie kunnen toevoegen. Hij komt in aanmerking voor een van de twee posities als controlerende middenvelder en heeft de kwaliteiten om op die positie zowel aanvallend als verdedigend zijn bijdrage te leveren."

Chacón is niet van plan om het in Nederland rustig aan te doen. "Ik heb prima gesprekken gevoerd met Nick Kersten en Marinus Dijkhuizen (trainer, red.). Ik merkte meteen dat zij zich in mij hadden verdiept en mij echt graag wilden hebben. In deze coronatijd valt het niet mee en ik wilde het liefst snel duidelijkheid. Excelsior wilde mij die geven en omdat er sprake was van wederzijds vertrouwen, was voor mij de keuze snel gemaakt. Het is prettig als je als speler vertrouwen voelt en dat wil ik op het veld laten zien."