BILD: geplaagd Schalke moet verkopen, onder meer Ajax, PSV én AZ op de loer

BILD: geplaagd Schalke moet verkopen, onder meer Ajax, PSV én AZ op de loer

17-08-2021 17:53
176

Schalke 04-spits Matthew Hoppe heeft de clubs voor het uitkiezen, meent BILD. De twintigjarige Amerikaan wordt door de toonaangevende Duitse krant gelinkt aan Ajax, PSV én AZ, de top-drie van het vorige Eredivisie-seizoen.

Hoppe degradeerde vorig seizoen met Schalke uit de Bundesliga, maar onderscheidde zich vlak na de jaarwisseling met een hattrick tegen Hoffenheim. Begin deze maand won hij met de nationale ploeg van de Verenigde Staten de Gold Cup. De aanvaller ligt nog twee jaar vast bij Schalke, maar het is nog maar zeer de vraag of hij dit seizoen nog wedstrijden voor Die Königsblauen gaat spelen: de financieel geplaagde degradant heeft dringend behoefte aan transferinkomsten, onder dreiging van puntenaftrek. De vraagprijs voor Hoppe is bepaald op acht miljoen, maar geïnteresseerde clubs kunnen proberen om af te dingen.

In het voorjaar werd Hoppe al gelinkt aan Ajax en PSV, maar volgens BILD heeft hij nóg een optie in Nederland. Het medium noemt Meister Ajax, Vize PSV en Vorjahresdritte AZ als mogelijke bestemmingen, al zijn er nog meer clubs in de markt. Everton zou één van de gegadigden uit Engeland zijn, terwijl Hoppe ook naar Rusland kan.