Ajax-keepers wisselen stuivertje na afzwaaien Stekelenburg: Leeftijdgenoot hè?

Ajax-keepers wisselen stuivertje na afzwaaien Stekelenburg: "Leeftijdgenoot hè?"

17-08-2021 18:54
69

Het derde Louis van Gaal-tijdperk bij Oranje is begonnen met een wisseling van de wacht tussen de palen: Maarten Stekelenburg (38) is gestopt als international en heeft zijn plekje 'afgestaan' aan zijn één jaar jongere Ajax-collega Remko Pasveer. De Steek wenst zijn nieuwe ploeggenoot veel succes bij het Nederlands elftal.

Stekelenburg stond al sinds 2016 op 58 interlands, maar heeft afgelopen zomer nog vijf caps bij mogen schrijven. Jasper Cillessen viel vlak voor het EK af met een coronabesmetting en de routinier werd plots weer eerste keus. Nu heeft hij zijn interlandcarrière echter beëindigd. "Ik heb dat zelf besloten, in de vakantie eigenlijk", laat hij weten aan Ajax TV. "Het WK nog afwachten? Die is in december 2022 en ik heb hier nog één jaar contract. En je weet ook nooit hoe dingen lopen."

Pasveer heeft – samen met Tim Krul, Justin Bijlow en Joël Drommel – wél een uitnodiging voor de voorselectie gekregen. Stekelenburg gunt het hem van harte. "Leeftijdgenoot hè?", knipoogt hij. "Dat kwam natuurlijk een beetje samen allemaal, dat ik bedankte als international en dat hij erbij kwam." Mocht het nog tot een Oranje-debuut komen voor Pasveer, dan moet hij de groep toezingen. "Tips? Misschien met een liedje uitzoeken... Het zal wel Nederlandstalig zijn."