'Strenge' Van Gaal wijst naar 'vrienden van de media' na vraag van Jeugdjournaal

'Strenge' Van Gaal wijst naar 'vrienden van de media' na vraag van Jeugdjournaal

17-08-2021 20:28
31

Ook het Jeugdjournaal leverde dinsdagmiddag een bijdrage aan de persconferentie van Louis van Gaal. De nieuwe bondscoach beaamde dat hij streng over kan komen, maar benadrukte dat zijn 'vrienden van de media' daar ook een bijdrage aan leverden.

Van Gaal kreeg tijdens zijn presentatie de vraag of hij het met de Jeugdjournaal-kijkers eens was dat hij overkwam als een 'strenge meester'. "Ik denk dat het logisch is dat deze kinderen mij als streng ervaren, omdat mijn vrienden van de media mij altijd zo laten zien. Dus dan word je door die beelden altijd zo gevormd."

Wedden

Meer odds

De onlangs zeventig geworden Amsterdammer nuanceerde dat beeld en noemde zichzelf 'streng, maar rechtvaardig en eerlijk'. "En volgens mij gaat het daarom. Dat zou ik de kinderen willen meegeven: dat ik juist iemand ben die meer beloont dan straf. Want belonen heeft veel meer invloed en is veel effectiever dan straffen. Ik heb nog nooit van mijn leven een boete gegeven aan mijn spelers. Dat is wat hè?"

Van Gaal opende zijn presentatie al met een groet aan zijn 'vrienden van de media'. De bondscoach begint zijn derde termijn met een pittig interlandblok: op 1, 4 en 7 september zijn Noorwegen, Montenegro en Turkije de tegenstanders in de strijd om WK-kwalificatie.