Bayern pakt Duitse Supercup ten koste van Dortmund, Lewandowski schittert

17-08-2021 22:26 Laatste update: 22:29
42

Bayern München heeft een eerste tik uitgedeeld in de strijd met Borussia Dortmund dit seizoen: Der Rekordmeister heeft de Duitse Supercup gewonnen. Na ruim negentig minuten stond er een 1-3 eindstand op het scorebord in het Signal Iduna Park. Robert Lewandowski was goud waard voor Bayern met twee doelpunten en een assist.

Voor het duel werd er op indrukwekkende wijze stilgestaan bij het overlijden van Bayern-icoon Gerd Müller. 'Der Bomber' overleed afgelopen week op 75-jarige leeftijd na een strijd met Alzheimer.

De wedstrijd ging in de beginfase gelijk op en beide ploegen kregen kansjes om de score te openen. Manuel Neuer moest na ongeveer twintig minuten spelen voor het eerst écht ingrijpen en dat deed hij op geweldige wijze. Marco Reus dook op voor de ervaren sluitpost, maar die keerde het schot erg knap met zijn been.

Aan de andere kant van het veld was het vlak voor de rust wél raak. Wie anders dan Robert Lewandowski maakte de treffer voor Bayern. Hij verschalkte Dortmund-keeper Gregor Kobel met een geweldige kopbal. De Poolse spits kwam goed inlopen en Kobel had geen enkele kans.

Thomas Müller leek de wedstrijd vlak na rust te beslissen met een knap doelpunt na goed voorbereidend werk van Lewandowski, maar Marco Reus bracht de spanning halverwege de tweede helft weer helemaal terug in de wedstrijd. Hij schoot de bal van afstand heerlijk in de kruising en liet Neuer kansloos.

Dortmund mocht dus even hopen, maar Lewandowski gooide de wedstrijd een kwartier voor tijd definitief in het slot met zijn tweede doelpunt van de avond. De Pool was de absolute Man of the Match met twee goals en een assist. Donyell Malen mocht in de tweede helft invaller voor Youssoufa Moukoko, maar de Nederlander kon het verschil niet maken.