FC Utrecht haalt Van der Hoorn terug: 'Hij stond open voor een terugkeer'

FC Utrecht haalt Van der Hoorn terug: 'Hij stond open voor een terugkeer'

18-08-2021 18:00 Laatste update: 18:09
92

Mike van der Hoorn is na acht jaar weer speler van FC Utrecht. De Domstedelingen nemen de verdediger per direct over van Bundesliga-club Arminia Bielefeld. Van der Hoorn wordt eerst gehuurd en tekent daarna tot 2024.

Van der Hoorn (28) had in Duitsland een contract tot medio 2023, maar zag geen heil meer in een langer verblijf. FC Utrecht haalt de verdediger, die tussen 2016 en 2020 voor Swansea City uitkwam, nu terug naar Stadion Galgenwaard. Hij speelde tot 2013 al voor Utrecht, dat hem voor vier miljoen euro verkocht aan Ajax.

Wedden

Meer odds

FC Utrecht zocht naar een vervanger voor de geblesseerde Tommy St. Jago. In de seizoensopener tegen Sparta stonden Willem Janssen en doelpuntenmaker Mark van der Maarel in het centrum van de verdediging. Van der Hoorn werd dinsdag voor het eerst in verband gebracht met Utrecht, in werkelijkheid was de deal op dat moment al nagenoeg rond.

"Het is fantastisch dat Mike, op 28-jarige leeftijd en met ervaring in onder meer de Champions League, Europa League, Premier League, Bundesliga en Eredivisie, nu terugkeert bij de club waarvoor hij in 2011 zijn debuut in het betaalde voetbal maakte", zegt technisch directeur Jordy Zuidam. "Mike gelooft in onze plannen en is enorm gedreven om daarin een belangrijke rol te vervullen. Dat maakte dat hij openstond voor een terugkeer, en dat wij hem nu weer in Utrecht kunnen verwelkomen."