'Malacia beste linksback van Nederland, Van Gaal denkt aan nieuwe rol Blind'

'Malacia beste linksback van Nederland, Van Gaal denkt aan nieuwe rol Blind'

18-08-2021 10:19
180

Tyrell Malacia is op dit moment de beste linksback van Nederland en verdient een Oranje-oproep van bondscoach Louis van Gaal. Dat stelt Hans Kraay jr. bij het ESPN-programma Voetbalpraat. Hij denkt dat Daley Blind een andere rol krijgt.

Kraay hoopt dat Van Gaal kiest voor Malacia en Feyenoord-ploeggenoot Guus Til. "Die brengen wel frissigheid. Til niet per se voor de basis en ik weet ook wel dat Patrick van Aanholt en Owen Wijndal er niet bij zijn, maar ik denk dat Malacia op dit moment de beste linksback van Nederland is. Het is een geweldige jongen om erbij te hebben", stelt de ESPN-analist.

Nieuwe rol Blind
Blind is het seizoen bij Ajax begonnen als linksback, maar Kraay denkt dat Van Gaal andere plannen heeft. "Ik weet dat Van Gaal gecharmeerd is van Blind als linker controlerende middenvelder, en dan Frenkie de Jong ernaast. Van Gaal ziet natuurlijk alles en die heeft De Jong zien diepgaan aan de rechterkant bij Barcelona in een nieuw aanvallend systeem onder Ronald Koeman."

Marciano Vink weet niet of Blind die rol aankan. "De momenten dat hij er dit seizoen stond, was het nog niet helemaal super. En in de laatste competitiewedstrijd tegen NEC (5-0, red.) stond hij gewoon linksback. Op de momenten dat Blind op het middenveld stond, samen met Ryan Gravenberch, was het niet goed zodra-ie de ruimtes moest belopen. Hij moet fitter worden."