Sterke tweede helft PSV biedt hoop voor return tegen Benfica

18-08-2021 22:53 Laatste update: 23:00
234

PSV heeft woensdag in Lissabon verloren van Benfica, maar is zeker nog niet kansloos in de strijd om een Champions League-ticket. In Eindhoven moet een 2-1 nederlaag worden hersteld.

PSV wist Galatasaray en FC Midtjylland zonder al te veel moeite uit de voorrondes van de Champions League te kegelen, maar Benfica is van een ander orde. Portugese clubs liggen Nederland nou eenmaal niet en dat werd in het Estádio da Luz nog maar eens duidelijk.

PSV liep in Lissabon al snel in het mes nadat Benfica de Eindhovense verdediging na tien minuten spelen uit elkaar speelde. Rafa Silva schoot de bal tergend langzaam achter doelman Joël Drommel, die kansloos was. Het antwoord van PSV volgde een kleine twintig minuten later toen Eran Zahavi na een flitsbal van Olivier Boscagli de 1-1 leek te maken, ware het niet dat zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. PSV zat inmiddels in de wedstrijd en bood serieus partij tegen Benfica, maar opnieuw waren het de Portugezen die de trekker overhaalden.

Dat gebeurde voor rust, toen Julian Weigl bij een corner vogelvrij stond om de 2-0 achter Drommel te werken. PSV had simpelweg geen antwoord op het verwarrende aanvalsspel van Benfica. Kort na rust had PSV door een kopbal van Marco van Ginkel iets terug kunnen doen, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Odysseas Vlachodimos. Kort daarna ontsnapten de Eindhovenaren aan de 3-0.

De aansluitingstreffer van Cody Gakpo viel net nadat Benfica weigerde om PSV praktisch uit te schakelen. Gakpo profiteerde van de ruimte die hij van de Portugese verdedigers kreeg en schoot van een meter of twintig de 2-1 binnen. De goal gaf PSV vleugels, de ploeg van Roger Schmidt was zeker niet meer de mindere en had via Mario Götze wellicht op 2-2 moeten komen.

Schmidt bracht in de slotfase met Yorbe Vertessen nog wat aanvallende impulsen in het veld, maar meer dan 2-1 zat er voor PSV niet in. Daardoor blijft de hoop op deelname aan de groepsfase van de Champions League in leven. De return is over precies zeven dagen.