Sangaré 'dissonant' bij PSV: 'Anders zat hij wel bij Real Madrid of Man City'

Sangaré 'dissonant' bij PSV: 'Anders zat hij wel bij Real Madrid of Man City'

19-08-2021 08:44
119

Mikos Gouka volgt Feyenoord namens het Algemeen Dagblad, maar heeft woensdagavond ook naar Benfica-PSV gekeken. De journalist is aangeschoven in de Voetbalpodcast van de krant en laat zijn licht schijnen over één van de meest opmerkelijke spelers in Eindhovense dienst.

De Ivoriaan staat er vanwege zijn fysieke capaciteiten goed op bij trainer Roger Schmidt, maar Gouka wijst op zijn tekortkomingen aan de bal. "Een hele belangrijke kracht, vinden ze in Eindhoven. Maar toch: als je vaak naar PSV kijkt, zie je dat hij in balbezit toch een dissonant is", aldus de AD-journalist. "Ik kan me ook voorstellen dat je in zo'n aanvallende ploeg, met vier man daarvoor, iemand moet hebben die als een breker fungeert. Maar het is jammer dat hij zo weinig in balbezit kan, anders had hij natuurlijk bij Real Madrid of Manchester City gespeeld."

Analist Wesley Sneijder liet zich woensdag bij RTL ontvallen dat Sangaré weliswaar veel ballen afpakt, maar er net zoveel inlevert. Het is Gouka ook opgevallen, al heeft hij gemerkt dat niet iedere voetbalvolger er zo naar kijkt. "Wel grappig, hoor. Ik zie hem ballen over de zijlijn spelen en dan denk ik: nou, ik zal eens op Twitter kijken, dan zal iedereen hem wel slecht vinden. Maar er zitten ook nog mensen bij, die zien hem als de grote uitblinker. Dan zie je toch dat voetbal door veel mensen op hele verschillende manieren beleefd wordt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie