Prijzenpakker Pedro (34) maakt gevoelige transfer naar overkant van de Tiber

Prijzenpakker Pedro (34) maakt gevoelige transfer naar overkant van de Tiber

19-08-2021 13:25
62

65-voudig Spaans international Pedro heeft een gewaagde transfer afgerond. De 34-jarige aanvaller speelde vorig seizoen voor AS Roma, maar is na één jaar alweer vertrokken: uitgerekend aartsrivaal SS Lazio is zijn nieuwe club.

Het is hoogst ongebruikelijk dat een speler de Giallorossi voor buurman Lazio verruilt. Pedro is de eerste speler sinds de jaren tachtig die deze route bewandelt. De Spanjaard had nog een doorlopend contract bij AS Roma, maar was na de komst van trainer José Mourinho niet meer nodig en heeft nu transfervrij de overstap gemaakt. Hij zal aan de overkant van de Tiber met rugnummer 9 spelen.

Wedden

Meer odds

Pedro maakte in het seizoen 2007/2008 onder Frank Rijkaard zijn debuut namens FC Barcelona en won vervolgens vrijwel alles wat er te winnen viel met de Catalanen. Tussendoor won hij ook het WK van 2010 én het EK van 2012 met Spanje. Tussen 2015 en 2020 speelde hij ook met veel succes voor Chelsea: de oogst van zijn tijd op Stamford Bridge bestond uit één landstitel, één FA Cup en één Europa League.