Villarreal pronkt met 'Rolex' Danjuma: 'Wij investeren liever in goede spelers'

Villarreal pronkt met 'Rolex' Danjuma: 'Wij investeren liever in goede spelers'

19-08-2021 14:00
23

Villarreal is in zijn nopjes met Arnaut Danjuma. De tweevoudig Oranje-international rondde donderdag zijn transfer naar de regerend Europa League-winnaar af: El Submarino Amarillo betaalt ruim 23 miljoen euro aan Bournemouth, zeer tegen de eigen gewoonte in.

Villarreal is namelijk geen club van excessieve transferbedragen: alleen voor goalgetters Gerard Moreno en Paco Alcácer werd de grens van twintig miljoen euro doorbroken. Voor Danjuma heeft men echter een uitzondering gemaakt. "Iedereen moet weten hoe hij zijn geld besteedt. Sommigen kopen veelbelovende spelers, wij hebben onze jeugdopleiding al, dus wij besteden ons geld liever aan goede spelers. En sommigen kopen een Casio, anderen een Rolex", aldus vicepresident José Manuel Llaneza tijdens de presentatie van Danjuma. "En vandaag (donderdag, red.) hebben wij een Rolex gekocht."

Danjuma zelf kan niet wachten om aan de slag te gaan in El Madrigal. "Ik heb ooit in de Champions League gescoord tegen Atlético Madrid (namens Club Brugge, red.), dus in Spanje kennen ze mijn naam wel. Maar ik twijfel er niet aan dat ik hier een betere speler word, met Unai Emery als mijn nieuwe trainer. Ik ben er mentaal en fysiek klaar voor om zaterdag al tegen Espanyol te spelen."