Kjaer blikt terug op optreden rond Eriksen-drama: 'Ik ben geen held'

Kjaer blikt terug op optreden rond Eriksen-drama: 'Ik ben geen held'

19-08-2021 15:36
40

Simon Kjaer kreeg het afgelopen EK veel lof vanwege zijn optreden rond de hartaanval die Christian Eriksen trof. Kjaer schoot zijn Deense teamgenoot meteen te hulp en maande zijn medespelers een muur te vormen rondom Eriksen. Later ontfermde Kjaer zich ook over de aangeslagen vriendin van Eriksen.

Terugkijkend op de bewuste dag vindt de Deense aanvoerder zijn acties niet bijzonder. "Ik ben geen held, ik deed wat ik moest doen zonder daar bij na te denken. Iedereen zou het zo gedaan hebben", stelt Kjaer in gesprek met de Italiaanse krant Corriere della Sera.

“Toen dit gebeurde, bleven we helder. Dit was teamwork, we zouden het ook hebben gedaan als het om een tegenstander ging", aldus Kjaer, die uitkomt voor AC Milan. "Mijn instinct leidde me. Het was de eerste keer dat ik sowieso meemaakte en hopelijk ook de laatste keer. Het belangrijkste is nu dat Christian in orde is."

De Deense-aanvoerder stelt dat de bewuste dag 'een schok is die voor altijd zal bijblijven'. Eriksen is inmiddels weer aan de beterende hand. De middenvelder heeft een defibrillator gekregen, maar mag daarmee niet in de Serie A spelen. Onderzoek moet nog uitwijzen of het verstandig is om überhaupt door te gaan met voetballen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie