UEFA maakt kanshebbers titel 'Speler van het Jaar' bekend: ook Martens genomineerd

UEFA maakt kanshebbers titel 'Speler van het Jaar' bekend: ook Martens genomineerd

19-08-2021 16:34 Laatste update: 17:05
61

Niet Lionel Messi of Cristiano Ronaldo, maar Kevin De Bruyne, Jorginho en N'Golo Kanté zijn door de UEFA genomineerd voor de titel van 'Speler van het Jaar'. Dat heeft de Europese voetbalbond donderdag bekendgemaakt.

Alle drie de spelers haalden dit jaar met hun club de finale van de Champions League. Daarin versloegen Jorginho en Kanté met Chelsea, het Manchester City van De Bruyne. De Rode Duivel viel na ongeveer een uur spelen geblesseerd uit na een botsing met Antonio Rüdiger.

Volgende week donderdag, tijdens de loting voor de groepsfase van de Champions League, wordt de winnaar van de verkiezing bekendgemaakt. Vorig jaar viel Robert Lewandowski in de prijzen. De Poolse spits won de award na het behalen van de eindzege in het miljardenbal met Bayern München. Een jaar eerder won Virgil van Dijk de award, eveneens na het winnen van de Champions League.

De UEFA heeft ook de kanshebbers voor de titel 'Coach van het Jaar' bekend gemaakt. Onder hen zijn Pep Guardiola en Thomas Tuchel, die hun team naar de Champions League-finale leidde. Roberto Mancini maakt ook kans op de prestigieuze titel. De Italiaanse bondscoach leidde zijn manschappen naar de eindzege op het Europees kampioenschap van afgelopen zomer. 

Ook Lieke Martens maakt kans op een UEFA-uitverkiezing. De Nederlandse speelster is samen met twee medespeelsters van FC Barcelona genomineerd voor de titel 'Speelster van het Jaar'.