Fraser begrijpt keuze voor Ten Hag: 'Sparta-prestaties minstens net zo bijzonder'

Fraser begrijpt keuze voor Ten Hag: 'Sparta-prestaties minstens net zo bijzonder'

19-08-2021 17:27
36

Henk Fraser verraste vorig seizoen door Sparta naar de achtste plek in de Eredivisie te leiden, maar werd onlangs niét gelauwerd met de Rinus Michels Award voor beste trainer. De nieuwe assistent-bondscoach begrijpt dat wel.

Fraser reageert ontkennend op de vraag van Voetbal International of hij niet stiekem had gerekend op de onderscheiding, die naar Ajax-trainer Erik ten Hag ging. "Ik vond het eervol dat ik bij de genomineerden zat", laat hij weten.

Wedden

Meer odds

"Mensen als Erik ten Hag, Marc Overmars en Henk de Jong gaven tijdens de uitreiking aan dat het appels met peren vergelijken is. Zo is het ook. Ik heb waardering genoeg gehad. Met het budget bij Ajax wordt Ten Hag geacht de landstitel en de beker te winnen. Maar is het vanzelfsprekend? Nee. Waren de prestaties van Sparta minstens net zo bijzonder? Ja. Het is maar net vanuit welk perspectief je ernaar kijkt."

Fraser is sinds kort assistent van Oranje-bondscoach Louis van Gaal en blijft Sparta-trainer. "Kijk, heel veel beter dan vorig seizoen gaan wij niet presteren. We hadden deze zomer een financieel stapje moeten maken en dat is door het uitblijven van lucratieve verkopen niet gebeurd. Waardoor we ons niet hebben kunnen versterken. Maar ik ga geen uitdaging uit de weg."