Been: 'Ik kan me voorstellen dat Feyenoord hem in de Eredivisie wil verhuren'

Been: 'Ik kan me voorstellen dat Feyenoord hem in de Eredivisie wil verhuren'

Gepubliceerd: donderdag 19 augustus 2021 om 19:56do 19-08-2021 om 19:56

Feyenoord moet Róbert Bozeník aan een Eredivisie-club verhuren. Dat stelt Mario Been, analist van ESPN en oud-speler en -trainer van de Rotterdamse club.

In de eerste wedstrijden van het seizoen krijgt Bryan Linssen de voorkeur boven Bozeník - en Naoufal Bannis - in de punt van de aanval. Been is gecharmeerd van de gelegenheidsspits, die het verdienstelijk doet en zondag scoorde in het eerste Eredivisie-duel met Willem II. "Samen met lopende mensen als Guus Til en Jens Toornstra is Linssen heel bruikbaar", zegt Been bij ESPN.

Toch is de spitspositie volgens hem 'het grote probleem bij Feyenoord'. "De breedte van de selectie in kwalitatieve zin, daar kun je vraagtekens bij plaatsen. Als er twee of drie grote blessures komen, kun je je afvragen of ze hetzelfde niveau kunnen halen. Met Bozeník en Bannis in de spits is dat niet het geval."

Feyenoord kan Bozeník, voor wie anderhalf jaar geleden vier miljoen euro werd betaald, beter verhuren, vindt Been. "Het is zonde van het geld dat ze voor hem hebben betaald, maar die jongen moet ergens gaan spelen. Hij moet de kans krijgen om veel te spelen en zich te ontwikkelen. Bijvoorbeeld bij Sparta. Ik kan me voorstellen dat Feyenoord hem in de Eredivisie wil verhuren als ze nog potentie in hem zien. Maar wie ziet in hem een directe versterking?"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws