Versterking voor Bosz: Lyon doet zaken met Chelsea en heeft back binnen

Versterking voor Bosz: Lyon doet zaken met Chelsea en heeft back binnen

19-08-2021 20:45
12

Olympique Lyon heeft met Emerson Palmieri een nieuwe linksback aan de selectie toegevoegd. De club van Peter Bosz was al langere tijd op zoek naar defensieve versterking en heeft met de Chelsea-verdediger eindelijk beet.

Lyon maakt het nieuws via officiële kanalen bekend. De Franse ploeg betaalt 500.000 euro om Emerson op huurbasis naar Lyon te halen. Dat bedrag kan aan de hand van bonussen verder oplopen tot één miljoen euro. Daarnaast heeft de club een optie tot koop bedongen in de onderhandelingen met Chelsea.

Emerson was een van de spelers die met Italië het EK wist te winnen afgelopen zomer. De verdediger, geboren in Brazilië, speelt zijn wedstrijden voor La Squadra Azzurra. Emerson had volgens Lyon een aantal andere opties, maar liet vanaf het begin weten graag naar Frankrijk te komen. Voor zijn tijd in het shirt van Chelsea speelde Emerson zijn wedstrijden voor AS Roma. 

Lyon werd in een eerder stadium gelinkt aan Paris Saint-Germain-back Layvin Kurzawa, maar schakelde snel door toen bleek dat de Fransman niet beschikbaar was.