Vitesse mag niet klagen met 3-3 na spektakel, ondanks last minute goal Anderlecht

19-08-2021 21:56 Laatste update: 22:02
97

Wat een spektakel bij RSC Anderlecht - Vitesse. Na ruim negentig minuten spelen stond er een 3-3 eindstand op het scorebord. Vlak voor tijd was het nog 2-3 voor de Arnhemmers, die zomaar nog met 4-3 hadden kunnen verliezen. Anderlecht-speler Lior Refaelov miste echter een penalty om de 4-3 te maken.

In het begin van de wedstrijd werd al snel duidelijk dat het geen gemakkelijke avond zou worden voor Vitesse. De Arnhemmers kwamem al na tien minuten spelen op achterstand na een fout in de achterhoede. Benito Raman profiteerde handig en schoot in de rebound de 1-0 achter Markus Schubert.

De Anderlecht-storm ging na de treffer wat liggen, maar ook Vitesse wist maar moeilijk kansen te creëren. Totdat Eli Dasa vanuit het niets de gelijkmaker achter Anderlecht-keeper Hendrik Van Crombrugge pegelde. De Israëliër kreeg de bal voor zijn voeten en ramde deze prachtig in het doel van de Belgische tegenstander.

Lang kon Vitesse echter niet genieten van de gelijkmaker van Dasa. Drie minuten later maakte Raman zijn tweede van de avond, wederom na een fout in de defensie van Vitesse. Vlak voor het rustsignaal van scheidsrechter Duje Strukan kreeg de Belgische aanvaller van Anderlecht dé kans om zijn derde te maken. De voet van Schubert zorgde er echter voor dat de bal op de paal belandde.

Na rust was Vitesse wél vanaf de eerste minuut bij de les. Nikolai Baden Frederiksen probeerde het eens van net buiten het strafschopgebied te proberen en verschalkte Van Crombrugge met een hard en laag schot. Een heerlijke start voor Vitesse, dat in het begin van het tweede bedrijf maar weinig te duchten had van de Belgische opponent.

In een poging om er met de overwinning vandoor te gaan bracht Letsch Oussama Tannane binnen de lijnen. Die keuze werd door de smaakmaker van vorig seizoen terugbetaald: Tannane zette zijn lichaam er goed in en schoot de bal in de verre hoek voor de 2-3. Lang leek Vitesse de overwinning over de streep te trekken, maar in de blessuretijd zorgde Yari Verschaeren voor de gelijkmaker. De Arnhemmers kwamen nog erg goed weg: in de absolute blessuretijd miste Rafaelov een penalty. Hij schoot deze snoeihard tegen de lat.

Al met al is de 3-3 een prima uitgangspositie voor Vitesse. De ploeg van Letsch gaat proberen het karwei volgend seizoen in eigen huis af te maken.