Spurs blameert zich op bezoek in Portugal, succesvol Roma-debuut Mourinho

Spurs blameert zich op bezoek in Portugal, succesvol Roma-debuut Mourinho

19-08-2021 22:37 Laatste update: 22:39
35

Tottenham Hotspur heeft zichzelf geen goede dienst bewezen in de Conference League-voorronde tegen Pacos de Ferreira. Op bezoek in Portugal verloor een veredelde B-ploeg van manager Nuno Espirito Santo met 1-0. José Mourinho kende een succesvol debuut bij AS Roma. Op bezoek bij Trabzonspor werd met 1-2 gewonnen.

Pacos de Ferreira - Tottenham Hotspur 1-0
De Conference League lijkt niet veel prioriteit te hebben voor Tottenham Hotspur. Manager Espirito Santo besloot op bezoek in Portugal een B-elftal het veld in te sturen. Verschillende jeugdspelers kregen een kans, maar indruk maken deed Spurs allerminst. Aanwinsten Bryan Gil, Cristian Romero en Pierluigi Gollini stonden binnen de lijnen.

De beslissende treffer voor Pacos werd gemaakt door Lucas Silva, die in de blessuretijd van de eerste helft de 1-0 maakte. Herstelwerkzaamheden zijn dus nodig voor Spurs, dat volgende week de return speelt in eigen stadion.

Trabzonspor - AS Roma 1-2
José Mourinho heeft zijn eerste officiële wedstrijd als AS Roma-trainer winnend afgesloten. Op bezoek in Turkije versloeg zijn ploeg Trabzonspor in de strijd om een Conference League-ticket. Makkelijk ging het niet. Bij rust was het nog 0-0, na tien minuten in het tweede bedrijf zorgde Lorenzo Pellegrini voor de 0-1. Ongeveer tien minuten later was het echter weer gelijk via Andreas Cornelius.

Uiteindelijk ging de winst toch mee terug naar Rome. Eldor Shomurodov zorgde voor de beslissende 1-2, waardoor Roma met een uitstekende uitgangspositie begint aan de return in het Stadio Olimpico.

Sivasspor - FC Kopenhagen 1-2
FC Kopenhagen heeft mede door een doelpunt van Kevin Diks gewonnen op bezoek bij Sivasspor. De Nederlander maakte na 55 minuten spelen de 0-1. Hij kopte de bal in eerste instantie tegen de lat, maar schoot de rebound wél tegen de touwen. Uiteindelijk won Kopenhagen met 1-2.