Feyenoord op rapport: hoofdrol voor Sinisterra, Linssen én Slot, één dissonant

Feyenoord op rapport: hoofdrol voor Sinisterra, Linssen én Slot, één dissonant

19-08-2021 22:50
172

Wie herinnert zich nog de scepsis na het tweeluik met FC Drita? Feyenoord heeft donderdagavond opnieuw indruk gemaakt in Europa en walste met 5-0 over het Zweedse IF Elfsborg heen. Luis Sinisterra maakte drie van de vijf treffers, collega-aanvallers Alireza Jahanbakhsh en Bryan Linssen deden ook een duit in het zakje. VoetbalPrimeur deelt rapportcijfers uit, na weer een sfeervol Europees avondje in een kolkende Kuip.

Justin Bijlow – 5,5: Was foutloos bij de spaarzame klusjes die hij moest verrichten, maar pakte in de slotfase een totaal onnodige rode kaart. Het contact met tegenstander Marokhy Ndione was licht en de beslissing van arbiter Pawson was betwistbaar, maar wat had Bijlow eigenlijk te zoeken buiten zijn strafschopgebied, bij een 5-0 voorsprong?

Marcus Holmgren Pedersen – 7,5: Het Legioen heeft er een nieuwe favoriet bij. De Noorse rechtsback loopt halve marathons langs de lijn en dat ziet men in Rotterdam graag. Tot dusver ontbrak het Pederen vaak aan een goede voortzetting, maar zijn voorzet bij de 4-0 van Sinisterra was uit de kunst.

Gernot Trauner – 6,5: De 'kale kletser' uit Oostenrijk kon op de complimenten rekenen na zijn eerste weken in Rotterdamse dienst. Op deze donderdagavond bleef hij keurig overeind, al werd hij ook niet echt op de proef gesteld.

Marcos Senesi – 7: Zie Trauner, al maakte Senesi een iets betere indruk. De Argentijn speelt tegen alle verwachtingen in nog steeds in De Kuip en de kans wordt met de dag groter dat dit ook na 1 september het geval zal zijn. In dat geval kan Feyenoord voortbouwen op een mooi Oostenrijks-Argentijns fundament.

Tyrell Malacia – 7: Eén momentje in de eerste helft, vlakbij de cornervlag: Malacia ging naar de grond en leek het duel met Rasmus Alm al verloren te hebben, maar knokte zich alsnog terug, zette zijn tegenstander opzij en wist zichzelf uit de hoek te worstelen. Het is Malacia ten voeten uit. De terriër wist Sinisterra prima te vinden en kan zich gaan opmaken voor zijn Oranje-debuut, als hij zo doorgaat.

Jens Toornstra – 7,5: Hij bleef ditmaal op de achtergrond tijdens de inmiddels traditionele Vogeltjesdans en pakte ook op het veld niet de hoofdrol. Toch was de aanvoerder weer belangrijk met twee assists voor rust. Zoals hij dat al jarenlang is voor Feyenoord: altijd goed voor werklust, rendement én een hoge ondergrens.

Guus Til – 6,5: De topscorer van de Conference League hield zijn kruit ditmaal droog. De Feyenoord-fans gunden Til zijn doelpuntje, maar hij had ditmaal geen geluk in de eindfase. Het maakt de Feyenoord-fans niet uit: de benaderbare en altijd hard werkende Til is sowieso publieksfavoriet.

Orkun Kökcü – 6,5: Adel verplicht, nu hij rugnummer tien heeft afgedwongen. Kökcü is vooralsnog echter niet de speler die het verschil maakt. Er viel tegen Elfsborg niet veel op hem aan te merken, maar het was ook niet zo dat hij er bovenuit stak.

Alireza Jahanbakhsh – 6,5: Als hij zijn AZ-vorm weer haalt, heeft Feyenoord goud in handen. Die vorm heeft hij nu nog niet, na drie wisselvallige seizoenen in Engeland. De Iraniër pakte zijn goaltje nog mee, maar de afstemming met zijn teamgenoten is duidelijk nog voor verbetering vatbaar.

Bryan Linssen – 8: Dat hij in de spits staat, is eigenlijk bij gebrek aan beter. Maar áls er nog een nieuwe aanvalsleider naar De Kuip komt, heeft die een hele kluif aan Linssen. De Limburger koppelt zijn arbeidsethos aan overzicht én rendement, zo bewijzen zijn doelpunt en assist. En Mister Vogeltjesdans zal ongetwijfeld ook belangrijk zijn voor de sfeer in de kleedkamer.

Luis Sinisterra – 9,5: Je hebt soms van die avonden waarop werkelijk alles lukt. En dus besloot Sinisterra op slag van rust maar eens een hoge bal achter zijn standbeen aan te nemen. Zijn drie goals, waarvan twee kopballen, waren de kroon op een sowieso al ijzersterke wedstrijd. Hij was lang uit de roulatie met een zware knieblessure, maar is nu herboren.

Invallers
Róbert Bozeník – 5: Eigenlijk de enige dissonant in de Rotterdamse goednieuwsshow. De Slowaak kreeg, met nog een kwart wedstrijd te gaan en een 5-0 voorsprong op zak, nog de kans om zijn goaltje mee te pakken tegen een tot tiental gereduceerde tegenstander. Het zat er echter weer niet in.

Leroy Fer – x: Kwam een kwartier voor tijd binnen de lijnen voor Kökcü en speelde te kort voor een beoordeling.

Ofir Marciano – x: Was figurant bij de publiekswissel van Sinisterra en nam bij zijn officiële Feyenoord-debuut de plek van Bijlow over. Speelde te kort voor een beoordeling.

Trainer
Arne Slot – 7,5: Of FC Luzern, Willem II en dit Elfsborg graadmeters zijn, is een tweede, maar Slot heeft de stemming in recordtempo doen omslaan in De Kuip. Waar Dick Advocaat en zijn belangrijkste spelers het vorig seizoen niet eens konden worden over de tactiek, heeft Slot de neuzen nu al dezelfde kant op gekregen. Het energieke tempovoetbal slaat bovendien over op Het Legioen, dat Feyenoord weer in zijn hart heeft gesloten. Maar nogmaals: het is wachten op de eerste echte test.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie