Slot maakt compliment: 'Het was echt heel leuk, hij presteert geweldig'

Slot maakt compliment: 'Het was echt heel leuk, hij presteert geweldig'

19-08-2021 23:35
61

Arne Slot is een tevreden trainer: Feyenoord overklaste IF Elfsborg in De Kuip (5-0) en lijkt zeker van deelname aan de groepsfase van de Conference League.

"We hebben vijf goals gemaakt en daarnaast ook nog schitterende aanvallen laten zien", zegt Slot voor de camera van ESPN. "Mijn spelers hebben zo veel energie in de wedstrijd gelegd. En als we de bal even kwijtraakten, dan hadden we hem meteen weer terug. We waren heel dominant."

"Het was echt heel leuk, dat is het al weken", vervolgt de Feyenoord-trainer tevreden. "En hopelijk spelen we volgende week weer zo'n wedstrijd. Die intentie zal er weer zijn, maar dat wil niet zeggen dat het ook lukt."

Luis Sinisterra was donderdagavond de grote uitblinker. "Hij is teruggekomen van een heel zware blessure. Bij AZ heb ik ongeveer hetzelfde meegemaakt met Calvin Stengs. Je ziet dat hij nu sneller en sterker wordt. Op dit moment presteert Luis geweldig."

Toch spreekt niet van een perfecte wedstrijd. Daarvoor ging er in de slotfase te veel mis. "Smetje was wel die rode kaart voor Justin Bijlow in de slotfase. Hij deed niet veel maar hij gaf ook aanleiding voor die rode kaart. In die fase was het extreem slordig en leverden we de meest simpele ballen in."