Zweden prijst Feyenoord: 'Nachtmerrie, zulke spelers komen ze niet vaak tegen'

Zweden prijst Feyenoord: 'Nachtmerrie, zulke spelers komen ze niet vaak tegen'

20-08-2021 00:00 Laatste update: 00:07
107

In Zweden legt men zich neer bij de Europese uitschakeling van IF Elfsborg. Feyenoord walste donderdagavond in De Kuip over de nummer drie van de Allsvenskan heen en maakte daarmee veel indruk.

"Ik geloof absoluut dat we een kans maken", zei Elfsborg-speler Johan Larsson voor de wedstrijd. Niets bleek minder waar: Elfsborg bood twintig minuten verzet. 'Na de 1-0 van Luis Sinisterra kwam de crash. De vernederende 5-0 in Rotterdam betekent dat Elfsborg alle dromen over het hoofdtoernooi van de Conference League kan loslaten', aldus Sportbladet.

Ook Fotbollskanalen zag eenrichtingsverkeer in De Kuip en spreekt van een 'nachtmerrie'. 'Elfsborg had tegen dit Feyenoord niet veel te vertellen.' Aftonbladet, de belangrijkste krant van het land, prijst Sinisterra. 'Zulke spelers komt de ploeg niet vaak tegen. Na zijn openingstreffer werd de ineenstorting al snel een feit.' Volgens Dagens Nyheter is Elfsborg 'overreden'.

Het enige goede nieuws voor Elfsborg is het feit dat het grotere Hammarby tegelijkertijd een Conference League-wedstrijd speelde. Over de nederlaag bij FC Basel (3-1) wordt een stuk meer geschreven in de Zweedse pers. Volgende week donderdag volgt om 19.00 uur de aftrap van de return tussen Elfsborg en Feyenoord.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie