Tannane gedesillusioneerd door Vitesse-trainer: 'Ik weet nog steeds niet waarom'

Tannane gedesillusioneerd door Vitesse-trainer: 'Ik weet nog steeds niet waarom'

20-08-2021 07:06
74

Vitesse-trainer Thomas Letsch heeft Oussama Tannane 'pijn gedaan'. Dat stelt de maker van de 2-3 in de Conference League-wedstrijd tegen Anderlecht. Na de goal trok Tannane zijn shirt uit.

De vreugde-explosie was veelzeggend: Tannane voelt zich gekrenkt door Letsch, die hem in de voorbereiding aan de kant schoof en ook tegen Anderlecht niet liet starten. "Als je na alles wat je vorig seizoen hebt laten zien bij het eerste gesprek van de trainer te horen krijgt dat hij je niet gaat gebruiken dit seizoen, dan is dat heel lastig", vertelt Tannane aan De Telegraaf.

Letsch ging uit van een transfer, maar anderhalve week voor het einde van de transferperiode staat Tannane nog altijd onder contract bij Vitesse. "Natuurlijk had ik de ambitie uitgesproken om een stap te maken, maar ik vind niet dat je me helemaal aan de kant kan schuiven en dat heeft hij wel gedaan. Daar heb ik veel pijn van gehad. Veel mensen hebben van alles te zeggen over me. Maar ze weten niet wat er echt speelt. Het is een moeilijke tijd geweest, dat ik moest toekijken, ook al trainde ik beter dan anderen."

Ook na zijn goal tegen Anderlecht is Letsch nog 'niet te peilen' voor Tannane. "Ik ben gewoon hier als het nodig is. Mijn situatie is anders dan die van Riechedly (Bazoer, red.), want hij speelt wel. Ik weet nog steeds niet waarom dat in mijn geval anders is, maar het is zijn keuze. Ik moet het accepteren, want als ik het niet doe, dan is het weer 'Tannane maakt er weer een puinzooi van'."