Ihattaren voldoet niet aan Schmidt-eis: 'Misschien beter om andere club te zoeken'

Ihattaren voldoet niet aan Schmidt-eis: 'Misschien beter om andere club te zoeken'

20-08-2021 09:26
110

Lars Unnerstall hoopt dat het kwartje gaat vallen bij Mohamed Ihattaren. Vorig seizoen bij PSV zag de huidige doelman van FC Twente hoe zijn jonge ploeggenoot het lastig had onder trainer Roger Schmidt.

Schmidt lijkt PSV dit seizoen eindelijk aan de praat te hebben gekregen, zonder Ihattaren. De negentienjarige spelmaker staat op een zijspoor in Eindhoven. "Mo is Mo", grijnst Unnerstall in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Als je zo met hem zit en praat, is hij echt een topgast. Een kapotgoeie voetballer ook. Als hij die bal had, stond ik soms echt te genieten."

Ihattaren brengt echter niet wat Schmidt verwacht. "Aanvallen is niet alles in het moderne voetbal. Dat moet hij nog leren", aldus Unnerstall. "Lukt dat, dan speelt hij straks weet-ik-waar. Dan kan hij zo ver komen. Maar je kunt nog zo goed voetballen, als de trainer zegt: We gaan zo spelen, en je doet het niet, dan speel je niet. En dan is het misschien beter om een andere club te zoeken."

"Aan Mo kon je het op de training meteen aflezen: heeft hij er zin in, of had hij beter binnen kunnen blijven? Dat is niet goed", weet de 31-jarige doelman, die PSV deze zomer verliet voor FC Twente. "Het minste wat je dan kunt doen op de training, is arbeid leveren. Niet nadenken, gewoon rennen. Maar dat is voor Duitsers misschien toch wat gemakkelijker dan voor Nederlanders."