Ajax presenteert langverwacht 'Bob Marley-shirt' en legt eigen fanshop plat

Ajax presenteert langverwacht 'Bob Marley-shirt' en legt eigen fanshop plat

20-08-2021 10:10 Laatste update: 14:48
523

Het hoge woord is eruit: Ajax heeft vrijdag om 10.00 uur het langverwachte Europese shirt gelanceerd. De spelers van de Amsterdamse club gaan spelen in een 'reggae-tenue' van Adidas.

Het nieuwe tenue is een eerbetoon aan Bob Marley. Het nummer 'Three Little Birds' van de legendarische zanger uit Jamaica wordt elke wedstrijd voor de start van de tweede helft luid meegezongen door de supporters van Ajax, ongeacht de stand. Enkele jaren geleden bracht Bob Marley's zoon Ky-Mani het nummer ten gehore in de Johan Cruijff Arena.

De drie vogeltjes uit het liedje staan op de achterzijde van het shirt, rustend op de Andreaskruizen. De rastakleuren groen, geel en rood zijn prominent aanwezig in het shirt. De broeken en kousen zijn zwart en voorzien van Adidas-strepen in rastastijl. Het derde shirt van Ajax wordt naast het thuistenue gebruikt in de Champions League.

"Ik ben diep geroerd dat Ajax Three Little Birds heeft omarmd als eigen lied", laat dochter Cedella Marley op de Ajax-site. "Verhalen als deze raken me in mijn hart en laten zien hoe krachtig liedjes kunnen zijn. Voetbal was alles voor mijn vader. Om met zijn woorden te spreken: voetbal is vrijheid."

Meteen na de lancering van het 'Bob Marley-shirt' is de fanshop van Ajax overbelast geraakt door de grote belangstelling.