'Mvogo is beter met meevoetballen, maar in andere aspecten ben ik zeker de betere'

'Mvogo is beter met meevoetballen, maar in andere aspecten ben ik zeker de betere'

20-08-2021 15:31
39

Na de komst van Roger Schmidt bij PSV werd al snel duidelijk dat Lars Unnerstall niet in de plannen van de Duitse trainer voorkwam. Schmidt zocht een beter meevoetballende keeper en haalde Yvon Mvogo naar Eindhoven, al stelt Unnerstall dat hij zeker geen mindere keeper is dan de Zwitser.

Het tegenhouden van ballen is voor een keeper tegenwoordig niet meer voldoende, zo ziet ook Unnerstall. De Twente-keeper stelt echter dat hij zeker wel wat met de bal kan. "Je hebt ze nog wel, hoor, coaches die vooral belangrijk vinden dat een keeper een cruciale bal pakt bij een 1-0 voorsprong. Tot die categorie behoor ik", begint Unnerstall in een openhartig interview met Voetbal International.

"Tja. Die ontwikkeling zal voorlopig niet stoppen, al zal er ooit wel een tegenbeweging komen", vervolgt de Twente-keeper. "Je wilt geen keeper die bang is voor de bal. Ze zullen Lionel Messi niet in de goal gaan zetten. Zolang in de tussentijd iemand in mij nog de juiste keeper ziet, ben ik tevreden. Doe ik gewoon mijn best om die ballen tegen te houden."

Punten pakken
De boodschap van Schmidt, die een beter meevoetballende keeper wilde hebben dan Unnerstall, zorgde niet voor verontwaardiging bij de Duitse keeper. "En dat is niet mijn beste punt, dat weet ik zelf ook. Al heb ik me wel zeker verbeterd in Nederland. Yvon is beter met meevoetballen, maar in andere aspecten ben ik zeker de betere. Voorzetten eruit halen, hoekschoppen. We kunnen het hebben over meevoetballen, maar in mijn ogen moet je een keeper niet afrekenen op zijn assists. Hij moet tussen de zeven en tien punten pakken in een seizoen. Dat lukt mij normaal wel."